Helsingin Joogasalit – Toivepostaus

Jun 14, 2017 | Fitness, Wellness | 2 comments

Multa on toivottu koontia Helsingin joogasaleista, ja nyt olen ehtinyt ravaamaan niissä sen verran että voin antaa jonkinlaista näkökulmaa asiaan.

Näin niinkuin alkusanoiksi yksi huomio:

Helsingissä on joku kuusi miljardia joogasalia, enkä tosiaan ole vielä kokeillut niitä kaikkia. Tässä postauksessa esiintyvät on ehkäpä ne yleisimmät ja tunnetuimmat.

Lopussa jaan teidän kanssa vinkkejä oman joogasalin valintaan, mutta pidemmittä puheitta katsotaan ensin paikat läpi – jokaisen paikan otsikkoa klikkaamalla pääset kyseisen paikan nettisivuille ja aikatauluihin.

1. Pranama (Kolmas Linja 28)

Ensimmäisenä tahdon esitellä teille mun ultimaattisen lempparisalin. Täällä kaikki natsaa, toimii ja rullaa.

Ruusut:

+ Maksa mitä pystyt-hinnoittelu
+ Kotoisa ja lämmin pienen salin tunnelma
+ Täältä löytyy Helsingin parhaat opettajat isolla oolla. Pranaman enkelit todella osaa ottaa ryhmän hellän varmaan ohjaukseensa ja antaa sulle tunnin joka on sekä anatomisesti turvallinen että sielua, mieltä ja kehoa ravitseva kokemus. Opettajat tekee työtään sydämellä, ja se tuntuu: varaudu kyyneleisiin, räkänauruihin ja isoihin teacher crush – hetkiin.

Risut:

– Toivon että jonain päivänä Pranaman löytää ympäristöstä ja tilasta joka vastaa paikan sielukkuutta (kolmannen linjan katutasossa kun vallitsee noin niinkuin muuten vähän erilainen sielukkuus) ja sen yhteydestä voi löytää vaikkapa pienen kahvilan, jotta paikassa voisi fiilistellä jooganjälkeiseuforiassa herkkujen ja hyvien vibojen äärellä.

Tuntisuositukset: kaikki. Muhun iskee eritoten Elisan, Hannan ja Tiinan flow-tunnit, mutta jokainen jolla olen käynyt airjoogasta yinjoogaan on ollut hitti

2. Hima Happiness (Siltavuorenranta 16)

Himassa on sellaista kotoisaa maaseutumaista fiilistä: puulattiat, räsymatot, narisevat portaat ja kahvila josta leijuu heti ensimmäisenä nenään herkullinen vaihtuva tuoksu.

Ruusut:

+ Todella kaunis tila
+ Monipuoliset palvelut: joogatunnit, kahvila, koulutukset, kurssit, tapahtumat
+ Osa tunneista on tosi laadukkaita ja sydämellisiä

Risut:

– Uuden kahvilan tunnelma, joka ei ole yhtä kutsuva kuin edeltäjänsä: kahvila oli ennen tosi kaunis, valoisa ja lempeä pehmeine sohvineen ja nurkkineen, nyt se ei ole oikein mun mielestä enää linjassa talon muun viban kanssa
– Olen käynyt täällä neljä kertaa ja niistä kerroista kolme oli huteja, yksi hitti. Tämä on toki vain mun kokemus ja voi olla että mulla on ollut tosi huonoa tuuria, mutta on tullut sellainen fiilis että osaaviin, omaan ääneensä luottaviin opettajiin ei ole panostettu ihan samalla mitalla kuin paikan ulkoiseen habitukseen ja palvelutarjontaan.

Tuntisuositukset: Mallun, Kirsin ja Outin flow & yin-tunnit (en ole kokeillut täällä Kirsin enkä Outin tunteja, mutta tiedän heidät hyviksi opettajiksi heidän tunneillaan muualla käyneenä)

3. Roots Helsinki (Vaasankatu 14)

Helsingin upein kahvila + joogastudio! Eikä vain nätti päältä, tähän mennessä olen saanut täältä pelkkää laatua niin kahvilan, palvelun kuin joogastudion osalta.

Ruusut:

+ Inspiroiva tila
+ Tosi hyvin huomioidut asiakkaat, esim. vessasta löytyy söpö tamponipurnukka (kuinka pieni mutta ilahduttava ele!)
+ Jos kaikki tähdet osuu kohdilleen, täällä voi saada tosi kokonaisvaltaisesti hellivän kokemuksen: aamukahvi valoisassa tilassa rentojen surffivibamusiikkien kera, sitten herkullinen joogatunti ja kirsikaksi kakun päälle maistuva aamiainen kahvilassa joka suorastaan huutaa vapauttamaan luovuuden ja pitämään produktiivisen aamun tietokoneen äärellä

Risut:

– Itselläni on kokemusta vain Hannan flowtunneista jotka on 11/10, eli en osaa antaa tähän risuja

Tuntisuositukset: Hannan flow!


4. Shala Helsinki (Museokatu 17)

Uusi tyylikäs studio Helsingin sydämessä hyvällä sijainnilla.

Ruusut:

+ Kaunis sisustus, laadukkaat välineet ja opettajarepertuaari näyttää lupaavalta

Risut:

– Olen käynyt täällä vain kerran flowtunnilla, ja se tunti ei oikein maistunut eikä haissut miltään. Käyn kokeilemassa vielä uudelleen ja päivittelen sitten mikäli kokemus muuttuu

Tuntisuositukset: Ninan, Hannan ja Mallun flowtunnit (En ole kokeillut mitään näistä, mutta olen käynyt näiden opettajien tunneilla muualla ja aina tykännyt)

5. Urban Mandala (Telakkakatu 8)

Ihana mesta Punavuoressa vanhalla telakka-alueella.

Ruusut:

+ Mia Jokinivan jatkotason tunti on 11/10
+ Upea, avara rakennus
+ Takuuvarmasti laadukasta opetusta

Risut:

– Tämä nyt ei ehkä varsinaisesti ole risu mutta paikan viba on vähän sellainen suomenruotsalaisten hienojen aikuisten naisten oloinen, ja pieni huomio munlaisille idän kasvateille jotka vaeltaa ympäri kaupunkia muuten huoletta jätesäkissä: jätä jätesäkkisi suosiolla viimeistään kutosratikkaan ja sido likainen tukka sukia siistille nutturalle ennen paikalle tupsahtamista

6. Shakta (Työpajankatu 10 C)

Shakta on paratiisi sille, joka tahtoo kehittää syvempää tietoisuutta omasta kehosta ja tuntea millaista on kun pääsee tilaan jossa ei enää muista miten puhutaan ja ajatellaan. Hidasta, nautinnollista liikettä – tänne menen kun kaipaan rauhoittumista ja nollaamista.

Ruusut:

– Todella osaavat ja asialleen omistautuneet opettajat
– Parhaat Yin-tyyppiset tunnit joilla olen ollut
– Hinnat on tosi PA-ystävällisiä

Risut:

En tiedä puhunko palturia koska en ole vielä kokeillut kaikkia tunteja, mutta jos tahtoo saada hien virtaamaan ja veren sykkimään, sitä ei taida täältä saada. Päivitän tämän kun olen käynyt enemmän!

7. Yoga Nordic (Urho Kekkosen katu 1)

Tälle paikalle täytyy antaa vielä toinen mahdollisuus, sillä ensimmäinen tunti oli rehellisesti sanottuna tosi pettymys: kokemuksesta jäi päällimmäisenä mieleen vähän kylmä vastaanottohenkilö, pieni ja hektinen pukuhuone jossa tunnelma oli kireä ja HOT-tunti jossa oli niin nopea tahti ja opettaja puski jatkuvasti pidemmälle niin, että tällainen hyväkuntoiseksi joogiksi itsensä mieltävä meinasi pyörtyä moneen otteeseen (puolentoista litran vesipullosta ja itseotetuista tauoista huolimatta.) Käyn kokeilemassa jonkun toisen tuntia sillä ystäväni kehui muutamia opettajia kovasti, päivitän sitten tähän kokemuksia :)

8. Helsingin Astangajoogakoulu (Annankatu/Kallio/Itäkeskus)

Paras paikka jos astangajoogasta tykkää. Aloitin täältä aikoinaan joogailuni ja olen aina välillä palannut astangan pariin kun kaipaan perusasioiden äärelle palaamista ja rutiinia, mutta samat asanat päivästä toiseen ja tunti jossa ei ole musiikkia eikä tilaa leikille tai itseilmaisulle alkavat aika pian tökkimään allekirjoittaneelle.

9. Tulijooga (Kivenhakkaajankatu 2)

Hotjoogaa hakeville, lämmin suositus. Tosin täälläkin tehdään kovaa, ja suosittelen olemaan ekstratarkkana omien rajojen suhteen – mä kuvittelin olevani, ja silti kerran pyörryin kesken tunnin ja kerran nousi korkea kuume seuraavana yönä. Eli tooooosi tarkkana hotjoogaillessa!

10. Shanti (Runeberginkatu 43)

En ole vielä käynyt, mutta Merin ja Kyllin tunteja on suositeltu tosi kovasti – päivitän ne tähän jahka ehdin käydä

NOIN, siinä jonkinnäköinen koonti Helsingin saleista!

Loppusanat:

Helsingissä on tosi paljon saleja ja jokaisella niistä saleista monta eri opettajaa joiden tunnit on kaikki erilaisia. Voinette siis ymmärtää että tässä postauksessa ei tosiaan ole kaikkia joogasaleja, ja että mun kokemus perustuu vain niihin tunteihin ja opettajiin joita olen kullakin salilla kokeillut.

Luotan aina tuntia valitessa ennen kaikkea mun intuitioon ja siihen fiilikseen mikä mulla kyseisestä opettajasta/paikasta on ihan noin niinkuin energeettisesti, ja samaa voin lämpimästi suositella sullekin -tunnustele, että mihin sydän just tänään vetää ja sitten give it a shot.

Siinäpä se, kysykää jos tuli jotain mieleen niin yritän parhaani mukaan vastata :)